haberler – Kocaeli Kent https://kocaelikent.com Hayal Defterim Sun, 02 Apr 2023 14:20:32 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://kocaelikent.com/wp-content/uploads/2020/06/cropped-küçük-logo-KK-32x32.jpg haberler – Kocaeli Kent https://kocaelikent.com 32 32 Manisa’da Yılmaz Köprüsü’ne yerinde inceleme https://kocaelikent.com/manisada-yilmaz-koprusune-yerinde-inceleme/ Sun, 02 Apr 2023 14:18:46 +0000 https://kocaelikent.com/manisada-yilmaz-koprusune-yerinde-inceleme/ Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle Yılmaz Mahallesi’nde yapımı devam eden köprü çalışmalarını inceledi.

MANİSA (İGFA) – Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile birlikte Yılmaz Mahallesi’nde yapımı devam eden köprü çalışmalarını inceledi.

İncelemeye MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Büyükşehir ve MASKİ Daire Başkanları, MHP Salihli İlçe Başkanı Mehmet Akın, Ülkü Ocakları Salihli İlçe Başkanı Musa Şentürk, milletvekili aday adayları ve mahalle muhtarları da eşlik etti.

Yılmaz Mahallesi’nde 4 ayak üzerine inşa edilecek köprünün her bir ayağına 8 adet olmak üzere toplam 32 fore kazık temeli atıldığını belirten Başkan Ergün, “Köprümüz, 80 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde, gidiş-geliş şekilde yapılıyor. Aynı şekilde Poyrazdamları Mahallemize de 11 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde güzel bir köprü kazandıracağız. Orada da çalışmalar devam ediyor. Toplam maliyeti 12 milyon 880 bin TL olan bu çalışmalarımız, sözlerimin başında da belirttiğim gibi Salihli Belediyemizle ortak şekilde karşılanıyor. Her iki mahallemizdeki mevcut köprüler artık kullanım ömrünü tamamlamıştı. Hem mahallemiz hem de bu güzergahı kullanan vatandaşlarımız için önemli bir çalışmayı Salihli Belediyemizle birlikte hayata geçiriyoruz. Hedefimiz en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak, yeni köprülerimizi hizmete açmak. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

]]>
İYİ Parti Yenişehir’de temayül heyecanı https://kocaelikent.com/aya-parti-yeniayehirde-temayal-heyecana/ Sun, 02 Apr 2023 14:08:41 +0000 https://kocaelikent.com/aya-parti-yeniayehirde-temayal-heyecana/ İYİ Parti Bursa Yenişehir İlçe Başkanlığı, milletvekili adaylarının belirlenmesi amacıyla düzenlenen temayül yoklaması için bugün sandık başına gitti.

Gürhan ADANA – Yenişehir Memleket / BURSA (İGFA) –  14 Mayıs’taki seçimler öncesinde İYİ Parti, milletvekili adayları için temayül yoklaması gerçekleştirdi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki temayül yoklamasına bin 200 üyenin davetli olduğunu belirten İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, oy verme işleminin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini söyledi.

Bursa 2. bölge milletvekili aday adayları için düzenledikleri temayül yoklamasında 26 aday adayından 10’unun belirleneceği belirten Başkan Özel, “Demokrasinin gereği olarak milletvekili adaylarının üyelerimizin oylarıyla belirlenmesi değerli. Genel Merkez ve İl Başkanlığı yöneticilerimize ve organizasyonda katkıda bulunan partililerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Sonuçlar önümüzdeki günlerde açıklanacak” diye konuştu.

]]>
5 yaşta okullaşma oranı yükseldi https://kocaelikent.com/5-yasta-okullasma-orani-yukseldi/ Sun, 02 Apr 2023 13:58:40 +0000 https://kocaelikent.com/5-yasta-okullasma-orani-yukseldi/ Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen çalışmalar sonucu 5 yaştaki okullaşma oranını yüzde 65’ten yüzde 99.9’a yükselttiklerini bildirdi.

ANKARA (İGFA) – Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde fırsat eşitliği kapsamında okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen çalışmalarda önemli başarılara sahne oldu.

Bakan Mahmut Özer, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bizimki bu ülkenin evlatlarına adanmış bir emeğin, azmin öyküsü… Bu bilinçle çalışarak okul öncesinde okullaşma oranlarını son bir yılda 3 yaşta yüzde 9’dan yüzde 21’e, 4 yaşta yüzde 16’dan yüzde 42’ye, 5 yaşta yüzde 65’ten yüzde 99.9’a yükselttik” ifadelerini kullandı.

]]>
Sakarya’da ‘sosyal’lik yüzleri güldürüyor https://kocaelikent.com/sakaryada-sosyallik-yuzleri-gulduruyor/ Sun, 02 Apr 2023 13:38:46 +0000 https://kocaelikent.com/sakaryada-sosyallik-yuzleri-gulduruyor/ Sakarya Büyükşehir Belediyesi, mübarek Ramazan ayında yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını gönül rahatlığıyla Sosyal Market ve Sosyal Mağaza’da karşılayan ailelerin yüzlerinde tebessüm oluyor.

SAKARYA (İGFA) – Sıcak aş hizmetinin yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşlar SGM binasının içinde yer alan sosyal market ve sosyal mağazadan gıda, yiyecek, içecek ve giyecek ihtiyaçlarının tamamını karşılayabiliyor.

İhtiyaç sahibi olduğunu belediye birimlerine evraklarıyla bildiren vatandaşlar her gün gelip sosyal marketten kuru bakliyat, temizlik, gıda ve tüm yiyecek içecek ürünlerini sepetine koyarak ücret ödemeden alıyor.

Bu hizmet tüm yıl boyunca olduğu gibi bu mübarek ayda da devam ederken ekipler özellikle Ramazan ayında evinde yemeği eksik olan, giyecek ihtiyacı olan vatandaşın kalmaması için büyük bir hassasiyetle çalışıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara tanımladığı “sosyal kartlara” 400 TL’ye kadar ücret yatırıyor. Bu kartlarla gıda, yiyecek, içecek, temizlik ihtiyaçlarının ödemesi yapılabiliyor. Kartlarını aylık olarak ödeme noktalarında kullanan ihtiyaç sahiplerine belirli bir süre sonra yeni bakiyesi ulaştırılıyor.

3 MİLYON 882 BİN TL ÖDEME

Sosyal Hizmetler Dairesi’nce 2022 yılında vatandaşların sosyal kartlarına toplamda 3 milyon 882 bin TL para yatırdı.

Yakınlarının veya çevresindeki bir kişinin ihtiyaç sahibi olduğunu düşünen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Alo153 hattına ulaşarak hizmet talebinde bulunabiliyor. Ayrıca başvurular sakarya.bel.tr adresinden veya Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bizzat kolayca yapılıyor.

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Sakarya’mızın dört bir yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya çalışıyoruz. Evine yeteri kadar yemek ve giyecek hizmeti girmeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın diye ince eliyor ve sık dokuyoruz. Kimsesizlerin yanında Büyükşehir var, yardım muhtaçların ailesi Büyükşehir’dir diyoruz. Tüm Sakarya’mıza hayırlı Ramazanlar diliyoruz” denildi.

]]>
Mesut Şehitoğlu: Mudanya hak ettiği yatırımı alacak https://kocaelikent.com/mesut-sehitoglu-mudanya-hak-ettigi-yatirimi-alacak/ Sun, 02 Apr 2023 13:38:45 +0000 https://kocaelikent.com/mesut-sehitoglu-mudanya-hak-ettigi-yatirimi-alacak/ CHP Bursa Milletvekili aday adayı Mesut Şehitoğlu, Mudanya’nın hizmet ayrımcılığına maruz kaldığını ifade ederek, iktidarları döneminde Mudanya’nın her alanda hak ettiği yatırımları alacağını söyledi.

BURSA (İGFA) – CHP Bursa Milletvekili aday adayı Mesut Şehitoğlu, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Partisinin Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın ve teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Şehitoğlu, Mudanya’nın hizmet ayrımcılığı yaşadığı için turizm, tarım ve ulaşım alanında beklediği yatırımları alamadığını öne sürdü.

“MUDANYA’NIN ŞİRİNCE’DEN EKSİĞİ YOK FAZLASI VAR”

Mudanya’nın turizmde çok daha önemli bir yere gelmesi gerektiğine dikkat çeken Şehitoğlu, “Bugün Türkiye’nin en güzel sahil kasabalarından biri olan Mudanya, yaşanan hizmet ayrımcılığı nedeniyle turizmden yeteri payı alamıyor. Son 20 yılda Bursa turizmi günübirlik turlardan ibaret hale geldi. Bugün Bursa’ya gelen turistler, Ulucami’den başlayıp, Yeşil Türbe’de turunu tamamlayıp, geri dönüyor. Oysa ki sadece Mudanya’yı, Trilye’yi gezmeye kalksan sadece 1 gününü alır. Mudanya’nın yarısı kadar olmayan Şirince Köyü’nü bugün bütün dünya tanıyor. Mudanya’nın Şirince’den eksiği yok fazlası var. İktidarımız dönemde Mudanya, Türkiye turizminin en önemli noktalarından biri haline gelecek” dedi.

SAĞLIK TURİZMİ İLE BÖLGE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELEBİLİR”

Mudanya’nın havası ile şifa deposu olduğuna dikkat çeken Şehitoğlu, “Sağlık turizminde çok geride kaldık. Astım, bronşit ve koah hastalığı geçiren, imkanı olan vatandaşlarımız Mudanya’ya yerleşiyor. Buraya yapılacak sağlık turizmi yatırımlarıyla bölgeyi cazibe merkezi haline getirebiliriz. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın konuştuğu bir Mudanya hayal ediyoruz” şeklinde konuştu.

Mudanya’da girdi maliyetlerinden dolayı birçok çiftçinin üretim yapamaz hale geldiğini ifade eden Şehitoğlu, “Bugün zeytin üreticisinin çoğu, yaşanan maliyet artışlarından dolayı üretimi bıraktı. İnsanlar, çocuklarını evlendirmek için topraklarını satar hale geldi. Dünyada herkes tarafından beklenen bir gıda krizi varken, çiftçinin her zaman olduğundan daha çok desteklenmesi gerekir. Gerçekleştireceğimiz projelerle çiftçilerimizi yeniden üretime teşvik edeceğiz” dedi.

Mudanya’ya ivedilikle ulaşım yatırımlarının gelmesi gerektiğine vurgu yapan Şehitoğlu, “Her gün binlerce kişi çeşitli nedenlerden dolayı Bursa-Mudanya, güzergahını kullanıyor. Ulaşımın daha kolay ve hızlı olabilmesi için Mudanya’ya hızlı bir şekilde metro hattı gelmeli. Bugün feribotla Mudanya’dan İstanbul’a yolculuk yapmak isteyen herkes, saatlerce yol gelmek zorunda kalıyor. Emek hattına entegre bir metro hattıyla bu çileden vatandaşlarımız kurtulabilir. Bunun yanında yapılacak yeni liman alanıyla, İstanbul’a çok daha sağlıklı feribot seferleri gerçekleşebilir” dedi.

“MUDANYA, PARTİMİZİN KALESİ”

14 Mayıs seçimlerinde Mudanya’da büyük bir zafer yaşayacaklarını iddia eden Şehitoğlu, “Partimizin en güçlü kalelerinden biri olan Mudanya’da İlçe örgütlerimizle birlikte, rehavete kapılmadan her zamankinden daha çok çalışacağız. Bursa ve Türkiye genelinde yaşayacağımız zafere Mudanya’da önemli bir katkı sağlayacak” diye konuştu.

]]>
Bursa Gürsu’da çocuklar ‘sıfır atık’ için buluştu https://kocaelikent.com/bursa-gursuda-cocuklar-sifir-atik-icin-bulustu/ Sun, 02 Apr 2023 13:28:44 +0000 https://kocaelikent.com/bursa-gursuda-cocuklar-sifir-atik-icin-bulustu/ Sıfır atık konusunda önemli farkındalık çalışmaları yapan Gürsu Belediyesi 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü nedeniyle ilçe halkını Geri Dönüştürücü isimli tiyatro oyunu ile bir araya getirdi.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Gürsu ilçesinde çocuklara bilinç kazandıran oyun ile aileler de keyifli vakit geçirdi.

Geri dönüşüm konusunda ilçe halkı ile beraber çalışmalar yapıp, evlerden geri dönüşüm toplayan, çeşitli sosyal projeler ile farkındalık kazandıran Gürsu Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü organizasyonu ile yine önemli bir etkinliğe daha imzasını attı. 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında, geri dönüşümün dünyanın geleceği için ne kadar önemli olduğunu anlatan Geri Dönüştürücü isimli oyun Gürsu Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

GÜRSU’DA SIFIR ATIK İÇİN ANLAMLI BİR TİYATRO OYUNU

Oyunu izlemek isteyen çocuklar ve aileleri günler öncesinde belirlenen puan karşılığı kadar geri dönüşüm malzemesi toplayıp Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne getirdiler.

Tiyatro bileti ücretsiz alan çocuklar, birbirinden anlamlı mesajlar içeren Geri Dönüştürücü isimli oyunu Başkan Mustafa Işık ile beraber izledi. Geri dönüşüm konusunda sürekli bir farkındalık projesi ürettiklerini söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ” Sıfır atık bilinci öncelikle çocuklarımızın bilmesi öğrenmesi gereken bir konu, o sebepten hedef kitlemizi projemize göre çocuklarımız olarak belirleyebiliyoruz. Bu anlamlı etkinlik de onlardan biri. Beraber izlediğimiz keyifli oyun sayesinde hepimizin bilmesi gereken birçok şeyi öğrendik, güzel vakit geçirdik. Bizler, vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

]]>
Sakarya’nın ‘özel’ çocukları unutulmadı https://kocaelikent.com/sakaryanin-ozel-cocuklari-unutulmadi/ Sun, 02 Apr 2023 13:28:44 +0000 https://kocaelikent.com/sakaryanin-ozel-cocuklari-unutulmadi/ Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimcileri 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde özel çocuklarla birlikte en özel sanat eserlerini elleriyle hazırlayarak “Otizmin farkındayız, onların yanındayız” vurgusuyla otizm farkındalığına güçlü bir ses oldu.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı eğitimciler 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme farkındalık oluşturmak için Sakarya Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulu’na (OÇEM) anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Engelsiz Hobi Kursu öğreticileri, burada ‘özel’ çocuklarla harika bir gün geçirdi. Onların derslerine katılan ekip, Yaratıcı Drama Atölyesi’nde sanat eserleri ortaya çıkardı. Vincent Van Gogh’un ‘Yıldızlı Geceler’ tablosundan esinlenen çocuklar farklı dokulardan elde edilen parçaları birleştirip, istedikleri materyallerle boyayıp paftalara yapıştırdı.

Ortaya çıkan sanat eserleri görenleri hayran bırakırken bu uygulama otizmli çocukların algı geliştirme, kendilerini yönetme, sesli düşünme, hayal kurma ve duygu gelişimi noktasında önemli bir katkı sundu. Çocuklar, bu etkinliğin ardındanSGM’den ziyarete gelen öğretmenlere el kuklası hünerlerini sergiledi, müzik eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendi.

Her yıl 2 Nisan’da otizmde farkındalık oluşturmak, otizm sorunlarını çözmek, otizmle ilgili araştırmaların geliştirilmesi konularında farkındalık oluşturmak için kutlanan gün, Sakarya’da bu yıl Büyükşehir’in etkinliğiyle anlam kazandı.

]]>
Dilovası’ndan fırınlara Ramazan denetimi https://kocaelikent.com/dilovasindan-firinlara-ramazan-denetimi/ Sun, 02 Apr 2023 13:08:47 +0000 https://kocaelikent.com/dilovasindan-firinlara-ramazan-denetimi/ Kocaeli’de Dilovası Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Ramazan ayında da ekmek fırınlarını sıkı takibe aldı.

KOCAELİ (İGFA) – Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerini sıklaştıran Belediye ekipleri; ilçede bulunan fırınlarının denetimini gerçekleştirerek uygunluk standartları altında olan işletmelere uyarılarda bulunarak cezai işlemler uyguladı.

Denetimlerin sürekli olarak devam edeceğini belirten Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir “Ramazan ayında da denetim ekiplerimiz ilçemizde faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimler gerçekleştirmektedir. Özellikle; Ramazan ayının sembollerinden olan ramazan pidelerin gramaj kontrolleri ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Standartlara uygun olmayan işletmelerde uygunluk standartları hakkında neler gerektiğini anlatarak eksiklikleri giderilmesi için cezai işlem uygulanıyor. 9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliği ve 5179 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi Ve Denetlenmesine ilişkin yönetmeliğine göre çalışan personelin hijyen belgeleri özellikle depolama alanındaki un maya gibi ürünlerin son kullanma tarihi kontrolleri ve İlaçlama sözleşmeleri kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Denetimlerimiz bundan sonra da aratarak devam edecek. Rahatsızlık veren işyerleri ile alakalı vatandaşların şikayet görüş ve öneriler için 0262 754 88 88/153 hattından Zabıta Müdürlüğümüze ulaşarak bilgilendirme yapmalarını rica ediyorum” dedi.

]]>
Coşkun Sabah: Türk müziğinin Messi’siyim https://kocaelikent.com/coskun-sabah-turk-muziginin-messisiyim/ Sun, 02 Apr 2023 12:48:48 +0000 https://kocaelikent.com/coskun-sabah-turk-muziginin-messisiyim/ 72 yaşında olmasına rağmen 50’li yaşlarda gösteren Coşkun Sabah, genç görüntüsünü korumak için aylık 20 bin liralık gıda takviyesi kullandığını söyledi. ‘Ya bir gün parasız kalır, ilaçları alamazsanız’ sorusuna karşılık ‘Parasız kalmam mümkün değil’ dedi.

İSTANBUL (İGFA) – Anılar, Aşığım Sana, Hatıram Olsun, İşte Bizim Hikayemiz ve Aşk kitabı gibi şarkılarla Türk Müzik dünyasına adını altın harflerle yazdıran Coşkun Sabah, Akşam Gazetesi Güneş Eki Haber Müdürü Yasemin İlan’a şaşırtıcı açıklamalar yaptı.

“89 ve 90 yıllarında Türkiye’nin mega starı bendim” diyen Coşkun Sabah 72 yaşında olmasına rağmen halen 50’li yaşlarında gösteriyor olmasının sırrını anlattı.

1995 yılından bu yana hücre yaşlanmasını önleyen Anti Aging ilaçlar kullandığını söyleyen Coşkun Sabah, yurtdışından özel olarak getirttiği iki-üç çeşit gıda takviyesinin aylık fiyatının 15-20 bin lira olduğunu belirtti. Bu ilaçların yanı sıra bir çok tedavi uyguladığını söyleyen Coşkun Sabah, ‘Ayda 20 bin lira sadece gıda takviyesine veriyorsanız, genç kalabilmek için bugüne kadar servet harcamış olmalısınız’ sorusuna karşılık ‘Tabi ki bir servet harcadım, kolay olmuyor bu işler. 1995 yılından bu yana hiç aksatmadan bu ürünleri kullandım, kullanmaya devam edeceğim. Zaten Türkiye’de eczanelerde yok bulamazsınız benim kullandığım ürünleri” dedi. ‘Günün birinde parasız kalır da bu ilaçları alamazsam ne olur?’ diye korkmuyor musunuz?’ şeklindeki soru üzerine de, ‘Yok o duruma hiçbir zaman gelmedim gelmem, mümkün değil olamaz’ şeklinde açıklama yaptı.

KEDİCİK GİBİ ŞİŞİK DUDAKLI KADIN İSTEMEM

1997 yılında evlendiği Ceyda Okay ile 2017 yılında yolları ayrılan Coşkun Sabah ‘Tekrar evlenmek istediğinizi, evlenmek için can attığınızı söylemiştiniz hala bu isteğiniz var mı?’ sorusuna karşılık “Kafama uygun, tencere kapak misali birini bulursam evlenirim ben evlilik adamıyım. Tolerans kabiliyeti yüksek kişiyle evlenirsen mutlu olursun, mutlu evliliğin formülü karşındaki kişiye karşı gösterdiğin toleransın yüksek olabilmesiyle ilgili” dedi. Coşkun Sabah eş adayı için ‘kedicik gibi olmaması gerekir’ dedi ve şunları dile getirdi: ‘Şişik dudaklardan hoşlanmıyorum, abartıyor kadınlar o dudakları şişirtmeyi. Onun bir ölçüsü var ya, bir insanın yüzünün dörtte birini dudak kaplamamalı. Açın cetvelle santim hesabı yapın o kadınların yüzüne, gerçekten dörtte biri dudak, olmaz öyle ya. Anatomiye, fizyolojiye aykırı bir kere bu durum. Beni de rahatsız ediyor” dedi.

ÇİFTLİKTE DURMAZSAM PARAMI ÇALIYORLAR

Pandemi döneminde yumurta çiftliği açan ve ‘Sabah Yumurta’ adıyla satışa sunduğu yumurtaların sık sık reklamını yapan Coşkun Sabah işin başında duramadığı için zarar ettiğini hatta bu işi bırakmayı düşündüğünü söyledi. ‘Reklamın iyisi kötüsü olmaz’ diyen Coşkun Sabah “Yumurta işi benim için PR oldu, ana haberlere bile konu oldum. Yolda görenler artık şarkılarımı değil yumurtaları soruyor, insanlara sempatik geldi” dedi. Ünlü sanatçı ‘Tavukların sesi artık size daha güzel geliyordur’ sorusuna karşılık “Tavuklar çok enteresan varlıklar, çiftliğe giriyorum paçamı didikliyorlar. Bağırıyorum onlara ‘Kardeşim ben sizin patronunuzum neden benim paçamı didikliyorsunuz! Sesleri de hoşuma gidiyor keyifli bir meslek ama orada olmadığımda para çalıyorlar, para götürüyorlar kimseyi kontrol edemiyorum. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemem ama rakamlar açıkça ortada” diye konuştu.

ANILAR ŞARKISI HÜLYA AVŞAR’A MI?

Anılar şarkısının sözlerinin yarısını 1989 yılında İzmir’de askerken yazan Coşkun Sabah’a ‘Askere giderken Hülya Avşar ile sevgili olduğunuz ama sonrasında onun tarafından aldatıldığınız gerçeği kısa süre önce ortaya çıktı. Anılar şarkısı da tam o günlerde yazılmış’ denilince ünlü şarkıcı ‘Doğru şarkı o dönemde yazıldı. Duygular, iç güdüler açığa çıkıyor şarkı yazılırken olmuştur tabii o ayrılığın etkisi de. Bu konu bende bloklu konuşmak istemiyorum” dedi.

BÜLENT ERSOY ZEKİ MÜREN’İ KISKANIRDI

Beddua filminde müzik direktörü olmasına rağmen afişte müzik direktörü olarak Bülent Ersoy’un adının yazıldığını, Ersoy’un orkestrasında ud çalıp şarkı söylerken çok alkış aldığı için sorun yaşadığını hatırlattığımız Coşkun Sabah ‘Neden Bülent Ersoy’a hiçbir zaman gönül koymadınız, aranız neden açılmadı?’ sorusuna karşılık şunları anlattı: ‘Bülent Ersoy’un bunu yapmasının nedeni Zeki Müren’le arasındaki çekişmeydi. Zeki Müren’le kendini mukayese ederdi, onların arasında çekişmeli bir rekabet vardı. Kritik konu şu ki Zeki Müren gerçekten  kendi filmlerinin müzik direktörlüğünü yapardı, Bülent de ona özendi. ‘Zeki Müren olur da ben niye olmuyorum, o müzik direktörüyse benim filmlerimde neden hep Coşkun Sabah yazsın’ diye düşünüp kendi adını yazdırdı. Zeki Müren’le aşk atmak için” dedi.  

TÜRK MÜZİĞİNİN MESSİ’SİYİM

Yeteneğinin tanrı vergisi olduğunu söyleyen Coşkun Sabah, ‘Messi’ye kimse topa vurmayı öğretmedi o doğarken bu özellikle geldi’ şeklindeki açıklaması hatırlatılınca “Bana da Türk müziğinin Messi’si diyebilirsiniz” dedi.

]]>
Bursa Gürsu’da Ramazan bereketi evlere ulaşıyor https://kocaelikent.com/bursa-gursuda-ramazan-bereketi-evlere-ulasiyor/ Sun, 02 Apr 2023 12:38:41 +0000 https://kocaelikent.com/bursa-gursuda-ramazan-bereketi-evlere-ulasiyor/ Gürsu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü düzenli olarak yaptığı gıda yardımlarını Ramazan Ayı’nda dahız kesmeden sürdürüyor. Evlere ulaşan gıda kolileri, ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırılıyor.

BURSA (İGFA) – Gürsu Belediyesi Ramazan ayının bereketini evlere ulaştırıyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile yapılan gıda yardımları kurulan Sosyal Yardım komisyonu öncülüğünde tespit işlemi ile başlıyor. Komisyonda yardıma başvuran vatandaşlarımızın gerekli incelemeleri yapılarak ihtiyaçlı olan aileleri belirliyor. Ardından saha ekipleri tek tek dolaşarak vatandaşların hem Ramazan ayını kutluyor hem de gıda kolilelerini teslim ediyor.

Yardımların aralıksız sürdüğünü anlatan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Ramazan ayında evlerdeki sofralardaki bereket katlanıyor. Biz de zaten sürekli yaptığımız gıda yardımlarını bu ay için ekstra hassas davranarak yapmaya devam ediyoruz. İlçemizde ihtiyacı olan vatandaşımız kalmasın diye gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

]]>