Kültür-Tarih-Turizm

Büyükşehir Konservatuvarında yılsonu heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarının 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi, 14 Haziran Cuma günü sona erecek- kocaelikent

Konservatuvarda, geleneksel mezuniyet törenleri, yılsonu gösterileri ve sergileri düzenlenecek. Öğrenciler, aldıkları eğitimi sergileyerek izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunacaklar.

Yıl boyunca devam eden sınıf konserleri, Mayıs ayının son haftasından itibaren başladı ve çeşitli enstrüman ve müzik dallarında öğrencilerin performanslarına ev sahipliği yapıyor. Bunlar arasında Batı Müziği Şan, Çello, Keman, Klarnet, Flüt, Piyano gibi branşlar yer alıyor. Ayrıca Türk Müziği Bölümü’nden de mezuniyet konseri düzenlenecek.

Güzel Sanatlar ve Geleneksel Sanatlar Bölümleri ise yılsonu sergilerini Seka Sanat İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirecekler. Yetişkin ve çocukların eserlerini sergileyecekleri bu etkinlik, resim, seramik, çini, ebru, hat, tezhip gibi sanat dallarının örneklerini sanatseverlerle buluşturacak.

Bale Bölümü de yılsonu resitali ile programa katılacak. Dünya klasiklerinden farklı varyasyonlarda solo ve grup dans gösterileri, büyük bir izleyici kitlesiyle buluşacak.

Mezuniyet törenlerinde ise toplam 111 öğrenci konservatuvardan mezun olacak. Bu öğrenciler, çeşitli müzik ve sanat dallarında aldıkları eğitimlerini tamamlayarak yeni birer döneme adım atacaklar. Bu mutlu günlerini aileleri ve sevdikleriyle birlikte kutlayacaklar. Büyükşehir Belediye Konservatuvarının bu etkinliklerine, Kocaeli’nin tüm sanatseverleri ve velileri davetlidir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu