Hayata Dair

Başiskele Sanayi Sitesi Genel Kurulu Usulsüzlükleriyle ilgili 16 Kişi Hakkında Suç Duyurusu Yapıldı

Başiskele Sanayi Sitesi Genel Kurulunda yaşanan usulsüzlükleri tutanak altına alan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına şikayette bulunan muhalif gurup Başkan adayı Behlül Metin, yaşanan olayları Yargıya taşıdı- kocaelikent

Başiskele Sanayi Sitesinin, 17 Aralık 2023 günü yapılan genel kurulunda hatalı oy sayımı iddiasında bulunan üyeler sayımın yeniden yapılmasını istemiş, itirazları kabul edilmemiş ve haklarının yendiğini söyleyen üyeler itirazlarına devam edince polis zoruyla salondan dışarıya atılıp oy kullanmalarına engel olunmuştu. Çevre İl müdürlüğünce görevlendirilen bakanlık temsilcisi, muhalif oyları 88 saydığını söylemiş fakat aynı anda sayım yapan yönetimin muhaliflerinden 2 kişi, engellemelere rağmen 120’nin üstünde oy saymış, muhalifler oylamaya itiraz etmişlerdi.

Oylamanın yeniden yapılmasını istemeleri üzerine, haklarını arayan üyelere, bakanlık temsilcileri sert bir dille yerlerine oturmalarını söylemiş ve itiraz eden üyeler, hiç kimseye karşı fiziksel bir harekette bulunmamalarına rağmen, divan tarafından polis zoru ile salondan dışarı atılarak oy kullanmalarına engel olunmuştu.

Sanayi sitesinde, İş başında bulunan yönetim de aldığı yönetim kurulu kararı ile oylama sırasında üyelerin kooperatif tarihinden ilk defa kamera ile videoyu çekimini yasaklamıştı.

Oylama sırasında video çekimi yapanlara engel olunmuş, video çekenler “suç işliyorsunuz” diye korkutularak, oy sayısını tespite yönelik video çekimine engel olmuşlardı.

Video çekimine engel olunarak delilerin karartılmasına gayret edilse de yayınlanan genel kurul tutanağına, toplantıya 203 üye katılırken, 212 üyenin oy kullandığı! tutanakta yazmıştı.

Oy sayımına hatalı diye itiraz eden muhalif grup, sonuçlara şerh koymuş, genel kurulun iptali için dava açmış ve Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, 25 sayfalık bir şikayet dilekçesi ile durumu bildirerek şikayet etmişti.

Muhalif grubun başkan adayı Behlül Metin, oy sayımı sırasında yaşanan hatalı oy saymalar ve tutanakta geçen sayılara göre üye olmayanların oy kullanması ile ilgili genel kurul tutanağı, ellerinde bulunan, kanıt niteliğindeki, bilgi, belge, videolar ile Cumhuriyet Savcılığına 16 şüpheli görülen kişi hakkında suç duyurusunda bulunarak; “kooperatifimiz üstünde bir takım oyunlar oynanmak isteniyor, büyük oyunlar oynandığına göre anlaşılan birilerin, kooperatifimiz üstünde çok büyük rant hesapları var. Bu tip oyunlar ile haksız olarak bulundukları yerde varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar fakat biz üyeler olarak buna göz yummayacağız ve kanuni haklarımızı sonuna kadar arayacak, bu kişiler ile hukuki yollardan sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu