Hayata Dair

Gıda ürünlerinin hazırlanması ve saklanmasında öneriler

Gıda ürünlerinin hazırlanması ve saklanmasında öneriler … Gıdaları saklamak ve hazırlamak konusunda vereceğimiz mutfak sırları ile hem lezzetleri yemekler hazırlayıp hem de israfın önüne geçebilirsiniz. ayrıntılar kent defterinde…kırmızı altın

Gıda ürünlerinin hazırlanması ve saklanmasında öneriler

Mutfakta en önemli konulardan birisi gıda saklama metotlarıdır. Yüzyıllardır insanlık, gıdaları daha iyi saklamak konusunda yöntemler üretiyor. Bugün artık evlerimizdeki soğutucularda pek çok gıdayı güvenle saklayabiliyoruz. Gıdaları saklamak ve hazırlamak konusunda vereceğimiz mutfak sırları ile hem lezzetleri yemekler hazırlayıp hem de israfın önüne geçebilirsiniz.

Pişirilmiş gıdaların saklanması
Pişirilmiş gıdaların saklanması

Gıdalar nasıl saklanmalı ve hazırlamalı?

Alışveriş listeleri:

Gıdaları saklamak için bir alışveriş düzeni oturtmakla işe başlayın. Market alışverişiniz için, her eksiği düzenli olarak evde bulunduracak şekilde bir liste çıkarın. Böylece, evde zaten varolan bir gıdayı iki kez almazsınız ve gıdaların bozulmasını engellerseniz.

İlk giren ilk çıkar metodu:

Mutfak alışverişi sonrası gıdaları satın alma sırasına göre kullanın. Buzlukta bulundurduğunuz pizzanın eski olanını daha önce hazırlamak gibi… Tarihleri aklınızda tutmak zorsa, yapışkan notlardan bile faydalanabilirsiniz.

Zamanlamayı öğrenmek:

Gıdaları saklarken en önemli değişkenlerden birisi de hangi gıdanın, hangi koşullarda ve ne kadar saklanacağını öğrenmektir. Süt ve süt ürünleri paketleri açıldıktan sonra 2-3 gün içerisinde tüketilmelidir. Deniz ürünleri dondurucuda birkaç hafta, soğutucuda en fazla 2 gün saklanabilir. Et ürünleri işlenmişse birkaç hafta ve daha fazla, işlenmemişse birkaç gün soğutucuda kalabilir. İşlenmemiş et ürünleri dondurucuda 3-4 hafta civarında saklanabilir. Sebzeler, sadece tüketmeden evvel yıkanmalıdır. Yıkadığınız sebzeyi 24 saatten fazla saklamayın.

Gıda saklama ve tasarruf:Mısırlarınızı tazeliğinde tüketin

*-Gıda saklama yöntemleri, zamandan tasarruf etmenize, bozulmak üzere olan gıdaları kurtarmanıza da yardımcı olur.
*-Bayat ekmekleri dondurup, robottan geçirerek pane için kullanabilirsiniz.
*-İhtiyacınızdan fazla olan maydanozu ince ince kıyıp, peçete ile suyunu alıp, küçük paketler ile dondurabilirsiniz. Böylece yemeklerinize maydanoz eklemeniz için hazır olurlar.
*-Yemek için doğradığınız ama fazla gelen soğanı daha sonra kullanmak için dondurucuda saklayabilirsiniz.
*-Gıdaları saklarken hem zamandan tasarruf etmek hem de israftan kaçınmak çok kolay. Farklı gıdalar için de bu dondurucuda saklama yöntemini deneyip sonucu gözlemleyebilirsiniz.

Hazırlanmış bir çorba, pişmiş bir kek bile dondurucuda sizi bekleyebilir. Denemeye değer.

Pişirmenin önemi:

Yemeklerinizi pişirirken besin değerlerini koruyacak yöntemleri tercih etmek sağlık için önemlidir. Bu sebeple, fırın ve düdüklü tencere ile pişirmeyi daha çok tercih edin. Düdüklü tencere ile yemekleri güvenle, hızla ve lezzetle pişirin.
Fırında, benzer iki öğün yemeğini bir arada pişirip hem zamandan tasarruf edebilir hem de daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz.
Gıdaların alışverişi, saklanması ve hazırlanması konusunda yaratıcılığınızı konuşturmayı unutmayın.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu