Mevlana Müzesi – Konya Kültür kenti – Türkiye’nin Dünya Mirası
Mevlana Müzesi – Konya Kültür kenti – Türkiye’nin Dünya Mirası … Sikke ve arakıye, omuz ve bornoz, kanepe ziyaretçileri olan Kebir, bu kez 990 adet antika halıların her birinin önünde cam bölme olmadan gösteriliyor ve kaba taneli tespih terbiyesi büyük Arif Çelebi izlemesinden biri. ayrıntılar hayaldefterim de…
Mevlana Müzesi – Konya Kültür kenti – Türkiye’nin Dünya Mirası
Yılın her günü dolup taşan dünyanın çeşitli ülkelerinden ziyaretçiler ve Konya’daki Mevlana Müzesi, Türkiye’nin ziyaret edilmesi gereken en popüler turistik yerlerinden biridir. Her ayın son Perşembe günü düzenlenen ücretsiz sema şovu Konseyin inisiyatifiyle izlenebilir.
Mevlana ve ailesine dualar…
Park giriş turnikelerinden geçen ve çeşme ve ziyaretçilerin ilk karşılaştığı küçük bir yüzme havuzu olarak çiçeklerle süslenen Mevlana Müzesi. Burada çeşmeden suyu olanların yanı sıra çeşme isteyenler sık sık para attılar. Mutfakta sağ bölüm (mutfak) kompozisyonları hazırlanan mankenler mutfak aleti, teçhizat yer alıyor. Kapıda ayaklar, Mevlana müzesini ziyaret etmek için ayakkabı poşetleri giyen ziyaretçiler müzede sergilenen eserleri görmeye başlıyor, fotoğraf çekiyor ve mevsim sandukalarla kaplı Mevlana ve ailesi de dua ediyor.
Mevlana’ya ait herşey…
Cam dolapların büyük bir bölümünde Mevlana müzesi cübbesi, perdelik kumaş, şeffaf lambalar, pamuklu hırka, tinea Tebriziye atlı başlıklar sergilenmektedir. Müze salonunun başka bir bölümünde orgy, sırlı, Destegül (bolero), saten bornoz Sultanı Velen, Mesnevi ekranı. Enstrümanlar, fildişi, sedef kakmalı müzede ud, ney, çeşitli kamış flütleri, davul, keman, kudu, halit (oyun parası) bulunmaktadır. Sikke ve arakıye, omuz ve bornoz, kanepe ziyaretçileri olan Kebir, bu kez 990 adet antika halıların her birinin önünde cam bölme olmadan gösteriliyor ve kaba taneli tespih terbiyesi büyük Arif Çelebi izlemesinden biri.
Kürsü, su kaseleri, şamdanlar, bronz şamdanlar, taşlı çorba ve odanın çeşitli yerlerinde parçalar içeren cam vitrinler olan Globe-i Sema, Körük, nihai çıktıyı ele geçiriyor. Sakal-ı Şerif bu bölümün ortasında bulunur. Sergi, buhurdan, akik taşları, saatler, anahtarlar ve kese, mum makası etrafında sergileniyor. Kutuda gümüş Kur’an, Kur’an Suresi Maryam, Kur’an-ı Kerim, Mesnevi Şerhi, İbn Abbas mecmua şiiri bulunmaktadır.